Jaar cel geëist tegen hondenkweker die dieren verwaarloosde

Jaar cel geëist tegen hondenkweker die dieren verwaarloosde

Jaar cel geëist tegen hondenkweker die dieren verwaarloosde

Print
Duffel - Voor de correctionele rechtbank van Mechelen is vrijdag 1 jaar celstraf en een geldboete van 12.000 euro gevorderd tegen een hondenkweker die het niet nauw nam met de wet. Zijn dieren werden verwaarloosd en beschikten niet over de nodige documenten.

Bij een inspectie van de groothandel van Kristof C. in Duffel op 8 juni 2012 werden 109 puppies aangetroffen. De dieren hadden te weinig vers water, geen eten en geen contact met de buitenwereld omdat ze in hoge bakken zaten. De hondjes waren uitgemergeld door ondervoeding, eentje diende ter plekke te worden geëuthanaseerd.

107 dieren waren niet gechipt en werden onder beslag gezet. Daarnaast werden ruim 1.100 vaccins tegen rabiës gevonden, een vaccin dat enkel in bezit mag zijn van een dierenarts. Op 17 augustus kreeg de handelaar opnieuw controle. Hij verzette zich hevig en werd tijdelijk onder arrest geplaatst. Er waren 119 pups aanwezig, bij sommmige kwamen wormpjes uit hun anus.

Op 23 november werden aan een golfterrein in Sint-Katelijne-Waver 18 zwaar verwaarloosde pups aangetroffen in bakken. Tussen de hondjes lag één kadaver. Kristof C. kwam net aan op het moment dat de politie de vaststellingen deed en beweerde dat hij de dieren voldoende eten en drinken voorzag. Ook in januari 2013 werden na een anonieme tip bij de man vijf puppies aangetroffen in een serre waar de temperatuur onder het vriespunt lag.

De beklaagde geeft toe dat hij het niet altijd even nauw nam met de regels maar ontkent te jonge dieren te hebben verkocht. Bovendien zou hij de dieren ook voldoende gevoed hebben. Hij beweert geen weet te hebben dat zijn erkenning om dieren te verkopen werd ingetrokken. Tegen de man werd 1 jaar cel, 12.000 euro boete en een definitief verbod op het houden van honden gevorderd. Vonnis op 6 september.

Belga

Archieffoto Tom Palmaers

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio