Messi volgens advocaten niet schuldig aan belastingfraude

Messi volgens advocaten niet schuldig aan belastingfraude

Messi volgens advocaten niet schuldig aan belastingfraude

Print
De advocaten van de Argentijnse voetbalster Lionel Messi, officieel in verdenking gesteld van belastingfraude, hebben vrijdag beklemtoond dat ze vast geloven in de onschuld van hun cliënt. Ze verzekeren echter dat Messi toch eventuele boetes zal betalen.

"Hij respecteert nauwgezet de Spaanse wet", stellen de advocaten van de 25-jarige Argentijn, die op 17 september in Barcelona voor de rechter moet verschijnen.

Portretrechten versluisd

Messi en zijn vader, Jorge Horacio, worden ervan verdacht tussen 2007 en 2009 voor 4,1 miljoen euro aan portretrechten te hebben ontdoken. De rechten zouden versluisd zijn naar fictieve bedrijven in belastingparadijzen als Belize en Uruguay, met het doel geen belastingen af te dragen in Spanje.

"Wij geloven vast in de onschuld van onze cliënt", bevestigt het advocatenkantoor Juarez Veciana in een persbericht. "We verzekeren dat onze cliënt eventuele boetes zal betalen, maar we zijn ervan overtuigd dat hij al betaald heeft wat hij wettelijk gezien moest betalen. Wij respecteren de beslissing van het gerecht en we stellen ons ter beschikking van justitie om deze zaak op te lossen."

Belga
Foto: AFP

MEER VOETBALNIEUWS