HR-Manager van het Jaar haalt hard uit naar werkloze Belgen

HR-Manager van het Jaar haalt hard uit naar werkloze Belgen

HR-Manager van het Jaar haalt hard uit naar werkloze Belgen

Print
Jan De Nul, grote baas van het bekende baggerbedrijf heeft tijdens de verkiezing van HR-Manager van het Jaar bijzonder hard uitgehaald naar de drie miljoen werkloze Belgen en de "vette" overheid en politici. Volgens hem werkt het systeem niet. Hij deed z'n beklag in de speech 'Moeder, waarom werken wij?'. Dat schrijft De Tijd.

"We zien dat er van de 11 miljoen Belgen 6,1 miljoen de leeftijd hebben waarop ze zouden moeten werken. Wel, er werken er 3,1 miljoen", citeerde hij cijfers van de Nationale Bank. De Nul weet naar eigen zeggen helemaal hoe dat komt. "Er is gewoon geen goesting om te werken. Omdat het zonder werken ook kan. We hebben zoveel systemen opgebouwd om betaald te worden zonder te werken. Maar één ding mag je niet vergeten. Die 3,1 miljoen mensen moeten 8 miljoen mensen onderhouden. Politici mogen doen wat ze willen, maar die 3 miljoen mensen zullen nooit tevreden zijn", klinkt het.

Overheid afbouwen

"Er is maar één oplossing. Doe de 6,1 miljoen Belgen die de leeftijd hebben om te werken ook wérken. Bouw de overheid af. Stop met alle prepensioenen. Wat je moet doen, is een activeringsbeleid voeren: als je bij die 3,1 miljoen werkenden een half miljoen kan toevoegen, dan heb je niet alleen 500.000 meer die bijdragen, maar vooral 500.000 minder uitkeringen", besluit De Nul.

Herlees de speech van De Nul integraal via Slideshare:

Archieffoto
Nu in het nieuws