Urenlang aanschuiven op E313 richting Antwerpen

Urenlang aanschuiven op E313 richting Antwerpen

Urenlang aanschuiven op E313 richting Antwerpen

Print
Op de Antwerpse ring en de wegen vanuit Nederland en de Kempen naar Antwerpen staan vrijdagochtend kilometerslange files door wateroverlast ter hoogte van Antwerpen-Zuid. Op het knooppunt van de Antwerpse ring met de E19 en A12 richting Brussel staan immers twee van de drie rijstroken van de afslag blank. Wie de regio enigszins kan vermijden, rijdt beter om.

"Alle problemen worden in feite veroorzaakt door wateroverlast op een kritiek punt, namelijk de brede afslag van de ring naar de E19 en de A12", zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. "Daar is momenteel maar één rijstrook berijdbaar. De brandweer krijgt het water er moeilijk weg, het Agentschap Wegen en Verkeer is nu ook ter plaatse om het water over de vangrails naar de grachten te leiden. Het water staat er op bepaalde plaatsen kniehoog."

Op de ring richting Brussel zit het verkeer momenteel muurvast en ook vanuit Nederland, de Antwerpse Kempen en Hasselt op respectievelijk de E19, E34 en E313 is er sprake van wachttijden tot meer dan twee uur. Richting Gent is de Liefkenshoektunnel tolvrij gemaakt. Wie vanuit Limburg komt, rijdt best om via de E314 naar Brussel. "Zelfs vanuit de Kempen is dat de boodschap, want ook op de secundaire wegen zoals de Krijgsbaan in Mortsel of de wegen tussen Lier en Mechelen is het aanschuiven geblazen", aldus Beeckman.

Belga

Foto BFM

.

Nu in het nieuws