Urenlang aanschuiven door ondergelopen knooppunt

Urenlang aanschuiven door ondergelopen knooppunt

Urenlang aanschuiven door ondergelopen knooppunt

Print
Op de Antwerpse ring en de wegen vanuit Nederland en de Kempen naar Antwerpen stonden vrijdagvoormiddag kilometerslange files door wateroverlast ter hoogte van Antwerpen-Zuid. Op het knooppunt van de Antwerpse ring met de E19 en A12 richting Brussel stonden twee van de drie rijstroken van de afslag blank. Wie de regio enigszins kan vermijden, rijdt beter om.

"Alle problemen werden in feite veroorzaakt door wateroverlast op een kritiek punt, namelijk de brede afslag van de ring naar de E19 en de A12", zei Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. " De brandweer kreeg het water er moeilijk weg, het Agentschap Wegen en Verkeer kwam ook ter plaatse om het water over de vangrails naar de grachten te leiden. Het water stond er op bepaalde plaatsen kniehoog."

Op de ring richting Brussel zat het verkeer muurvast en ook vanuit Nederland, de Antwerpse Kempen en Hasselt op respectievelijk de E19, E34 en E313 was er sprake van wachttijden tot meer dan twee uur. Richting Gent werd de Liefkenshoektunnel tolvrij gemaakt."

Lees ook: Hevige regenval zorgt voor wateroverlast

Belga

Foto: Veel waterellende in Lint

Foto BFM

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio