"Beste fietsendief, verstuur mijn post"

Een Brasschaatse vrouw doet via een lokaal blad een merkwaardige oproep naar de dieven van haar fiets. “Doe de briefwisseling die in een van de tassen zat dringend op de post”, zo vraagt ze.

jrosquin

De vrouw zette haar fiets op 11 juni aan GB Brasschaat. “Ik was op weg naar de post en wilde nog gauw iets gaan afhalen. Maar ik vergat mijn fiets op slot te doen. Toen ik buitenkwam, merkte ik dat hij gestolen was. In een van de tassen zaten licentieaanvragen voor speelsters van onze handbalclub. Die moesten naar het verbond worden gestuurd. Het gevolg is nu dat alle speelsters voor wie een licentie wordt aangevraagd opnieuw naar de dokter moeten voor een attest. Ze moeten ook een nieuwe pasfoto laten maken. Daarom vraag ik de dief dringend die omslag naar de post te brengen. Dat bespaart ons een hoop werk en tijd”, zegt de vrouw die liever anoniem wenst te blijven.

Bij de Brasschaatse politie kreeg ze te horen dat er bendes actief zijn die wachten op mensen die hun fiets niet op slot doen en er dan mee aan de haal gaan.

JBR

Foto: PN Archiefbeeld fietsdiefstal