Koen Van Langendonck tekent bij Westerlo

Koen Van Langendonck tekent bij Westerlo

Koen Van Langendonck tekent bij Westerlo

Print
De spelers van het failliete Beerschot raken stilaan onderdak. Ook Koen Van Langendonck heeft een nieuwe club: de 23-jarige doelman tekende een tweejarig contract bij Westerlo. De Limburger werd vorig seizoen zwaar aangepakt na enkele blunders bij Beerschot. “Mijn hoofd is weer leeg.”

De opluchting is groot bij Koen Van Langendonck. Na enkele moeilijke maanden, met een degradatie en faillissement bij Beerschot en veel kritiek op zijn persoonlijke optredens, kan hij een nieuwe start maken bij Westerlo. “Ik ben enorm blij dat ik aan een nieuw hoofdstuk kan beginnen”, klinkt het. “De onzekerheid woog op mij. Beerschot was failliet, maar het was lange tijd onduidelijk wat er met de spelers zou gebeuren. We wisten aanvankelijk niet eens wie de curator was en of we vrij waren. Ik maakte me ongerust, want de clubs maken direct na het seizoen hun kern op. Gelukkig kregen we dan toch onze vrijheid en kon ik echt op zoek. Mijn ambitie is duidelijk: ik wil eerste doelman worden.”

Van Langendonck kruipt duidelijk uit het dal. De doelman werd de voorbije maanden bijzonder hard aangepakt na enkele povere prestaties bij Beerschot. Na de nederlagen tegen Club Brugge (1-7) en Lierse (1-3) werd hij zowat gekruisigd door pers en publiek, waarna hij zich terugtrok in de anonimiteit. “Het was een zware periode, maar het hoort blijkbaar bij de Antwerpse mentaliteit. Het was een leerrijke periode met ups and downs, maar ik ben er niet aan ten onder gegaan. Mijn hoofd is leeg nu, het hoofdstuk Beerschot is afgesloten, alles is verwerkt. Ik ben weer klaar voor de toekomst.”

ST

Foto: Belga
Koen Van Langendonck

MEER VOETBALNIEUWS