Definitief: De Bruyne naar Chelsea

Definitief: De Bruyne naar Chelsea

Definitief: De Bruyne naar Chelsea

Print
De kogel is door de kerk: Kevin De Bruyne wordt volgend seizoen de ploegmaat van Eden Hazard en Romelu Lukaku bij Chelsea. Dat bevestigt de manager van de 22-jarige Rode Duivel aan Sporza.

De Bruyne, die dit seizoen door Chelsea werd verhuurd aan Werder Bremen, werd onder meer gelinkt aan Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen. Maar tijdens zijn voorstelling als trainer gaf José Mourinho al te kennen dat hij zowel Lukaku als De Bruyne bij zijn team wilde.

"Mourinho heeft Kevin persoonlijk gebeld", zegt Patrick De Koster, zaakwaarnemer van De Bruyne, in Het Laatste Nieuws. "In dat gesprek liet hij duidelijk uitschijnen dat hij Kevin goed kent en ook gevolgd heeft. 'Voor u is er plaats bij Chelsea', had Mourinho gezegd. En hij had er nog eens aan toegevoegd dat hij Kevin nog beter wil maken. Mourinho is sterk gecharmeerd door de polyvalentie van Kevin en vertelde dat hij met Kevin heel wat mogelijkheden heeft op zijn middenveld."

Of De Bruyne ook effectief een plaats in het basiselftal zal krijgen, is nog niet zeker. "Mourinho gaf Kevin geen enkele garantie op dat vlak. Maar iemand als Mourinho laat een jonge, talentvolle voetballer niet naar Chelsea terugkeren als hij daar ook geen plannen mee heeft."

Op 8 juli zal De Bruyne dus in een Chelsea-shirt te zien zijn op het trainingsveld in Londen.

FiVr
Foto PN

MEER VOETBALNIEUWS