Belgische toerist verdronken in Thaise Phuket

Belgische toerist verdronken in Thaise Phuket

Belgische toerist verdronken in Thaise Phuket

Print
In Phuket, Thailand is gisteren een Belgische toerist verdronken. Dat gebeurde voor de ogen van zijn echtgenote. Hoge golven sleurden de man op zijn jetski mee, nadat die een rode vlag had genegeerd. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Het Laem Singh Beach is berucht om zijn schoonheid, maar kan erg gevaarlijk zijn door de krachtige golven. Naast de 42-jarige Laurent Wanter uit Bergen kwam gisteren een 29-jarige Rus om het leven. Wanter verbleef met zijn vrouw in een resort op enkele kilometers van het strand aan de westkust.

Rode vlag

Onze landgenoot huurde een jetski, maar negeerde de rode vlag. Zwemmen was er te gevaarlijk. Metershoge golven grepen de man. Wanter kreeg eerste hulp toegediend, maar hij overleed in de ambulance die hem naar het ziekenhuis bracht.

"Wij wisten echt niet dat het daar verboden was om in het water te gaan. Die rode vlag hebben wij niet eens gezien", zegt zijn vrouw. De lokale overheid wijst er nochtans op dat de vlag er wel degelijk hing en dat redders de hele dag lang al hadden gewaarschuwd.

Belga
Archieffoto

MEEST RECENT