Schooluitstap lijkt behekst

Print

Schooluitstap lijkt behekst

Zandhoven - De Sterrenkijkers, het vijfde en zesde leerjaar van leefschool 't Zandhofje, beleefden donderdag enkele hachelijke minuten op de E313 in Wommelgem. De bus waarmee ze op uitstap naar Gent zouden gaan, viel in panne op de middenrijstrook.

Normaal is het derde keer, goede keer, maar voor de Sterrenkijkers van 't Zandhofje ging dat spreekwoord donderdag niet op. In het kader van een project rond de middeleeuwen, probeerden de Sterrenkijkers samen met hun juffen Els en Anja in december al eens op schooluitstap naar de Sint-Pietersabdij in Gent te gaan. Door de treinstaking moesten ze hun schoolreis toen onverwacht uitstellen. Ook de tweede poging werd uitgesteld door de lange sneeuwval.

Pech

Maar de middeleeuwen werden niet vergeten. Donderdag zou het eindelijk zo ver zijn. Om treinstakingen uit te sluiten, werd voor busvervoer geopteerd.

"Spijtig genoeg viel de bus even voorbij de afrit Wommelgem stil op de middenrijstrook van de E313", vertelt Philip Guttig, woordvoerder van de scholengroep Agora waartoe 't Zandhofje behoort. Dat gebeurde in de file. Terwijl de andere voertuigen opnieuw konden vertrekken, kreeg de buschauffeur zijn bus niet meer aan de praat."

Volgens Guttig was het voor de kinderen wel even schrikken. "Ze zagen de auto's langs weerszijden van hun stilstaande bus voorbijrazen. Maar er is geen paniek geweest. De kinderen werden op de bus gehouden tot de wegpolitie een stuk snelweg had afgebakend om de kinderen naar de pechstrook te takelen. Daar werd de pechverhelpingsdienst opgebeld. Intussen waren er ook twee andere bussen verwittigd om de kinderen te evacueren."

Lees het volledige verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen - Editie Noord & Zuid.

Kristin Matthyssen

Foto BFM/Mia Uydens

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio