Genk praat met Duitse coach Rapolder

Print

Genk praat met Duitse coach Rapolder

Maandag om 10.00u hervat Genk de trainingen. Daar wordt coach Mario Been logischerwijs verwacht. Maar KRC Genk sprak intussen ook met (een) andere trainer(s). Om te anticiperen op een vertrek van Been? Of voor de verdere toekomst? De Duitser Uwe Rapolder is alleszins in beeld.

Mario Been gaat het laatste jaar van zijn overeenkomst in. Er worden met de Rotterdammer gesprekken gevoerd over een contractverlenging. Die slepen intussen behoorlijk lang aan, maar dat hoeft geen veeg teken te zijn. Wat wel vreemd is: waarom blijft Genk intussen de trainersmarkt verkennen? In de voorbije weken zijn enkele coaches gecontacteerd. Zo is Uwe Rapolder in beeld. De Duitse voormalige middenvelder voetbalde eind jaren zeventig even bij Winterslag en Lierse. De nu 55-jarige coach ging na zijn carrière aan de slag bij onder andere Arminia Bielefeld, FC Keulen en Karlsruher SC. Sinds eind 2011 zit hij zonder werk.

Potentiële breuk

Rapolder gaf aan onze krant toe dat hij via "een externe persoon" contact had gehad met Genk Maar tegelijk benadrukte hij dat het gesprek niet verder was gegaan en dat hij de positie van Mario Been niet in het gedrang wilde brengen. Van concrete onderhandelingen met Genk was nog absoluut geen sprake.

Mogelijk kadert het in de politiek om tijdig te anticiperen op eventuele gebeurtenissen zoals een potentiële breuk met een trainer. Of dat ook zo is, zal de volgende dagen, weken, maanden moeten blijken.

RCO
Foto's JG/archief

Meer voetbalnieuws