Moeder die klacht indiende wil betoging aanvragen

Najet Mejdoubi, de vrouw die als eerste klacht indiende tegen de 23-jarige leerkracht van de Kielse basisschool De Blokkendoos wegens vermeende seksuele intimidatie, is niet te spreken over de manier waarop ze gisteren werd behandeld. Ze gaat een aanvraag indienen om te betogen. De bewijslast tegen de betrokken leerkracht lijkt ondertussen niet groot.

jrosquin

“Tijdens het overleg was er geen begrip voor de gevoelens van de slachtoffers”, vindt Najet Mejdoubi. “Er werd veel tegen ons gepraat, maar nog te weinig geluisterd. Ik vind dat ik al van bij het begin behandeld word als een verdachte en niet als een slachtoffer. Zo snel als ik kan, dien ik een aanvraag in om te mogen betogen. Vermoedelijk volgende woensdag komen we op straat. Anders is het de zaterdag daarna.” Het parket bevestigde gisteren nogmaals dat er tot nu toe geen objectieve aanwijzingen over de lerares naar voren zijn gekomen uit het dossier.

Voortrekkersrol

Bovendien zegt een bron dicht bij het onderzoek dat Mejdoubi niet aan haar proefstuk toe is als het om klachten wegens seksuele intimidatie gaat. Zelf ontkent de vrouw echter formeel dat ze ooit eerder een klacht indiende. “Ik had wel gedacht dat mensen dat soort verhalen zouden oprakelen omdat ik een voortrekkersrol vervul”, zegt ze. “Dat men echter zo ver wil gaan om mij onderuit te halen, verbaast me.” Het parket wilde geen commentaar geven op mogelijke eerdere klachten.

Doktersattest

Uw krant kon ook een doktersattest inkijken dat is gebruikt om een van de drie klachten te staven. Daarin staan geen harde bewijzen. “Het kind is bang tijdens het onderzoek en wil zijn ondergoed niet uit doen, terwijl hij voordien net wel graag werd onderzocht”, stelt het verslag.

“Er zijn tekenen van psychische traumatische toestand. Hij is stil en teruggetrokken. Momenteel zijn er ter hoogte van de benen verschillende echymosen (blauwe plekken, red.). Ter hoogte van de poep is er roodheid te bemerken. Hij heeft hier ook wat pijn.”

De conclusie van de arts: “Doorverwijzing naar kinderpsycholoog noodzakelijk indien psychische toestand aanhoudt.” Het kind moet ook drie dagen rust houden.

DVD

Foto's: Dirk Kerstens en BHul Links: Najet Mejdoubi, de klagende moeder

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners