Doorbraak in vernieuwing Nekkerspoelstraat

Doorbraak in vernieuwing Nekkerspoelstraat

Doorbraak in vernieuwing Nekkerspoelstraat

Print
Mechelen - Het Vlaams Gewest heeft een principieel akkoord bereikt om de Nekkerspoelstraat over te dragen aan de stad Mechelen. Alleen over het budget voor de vernieuwing van de straat zijn beide partijen het nog niet eens geraakt.

"Als wij een weg overdragen, dragen wij die in goede staat over. In de praktijk komt dat overeen met een subsidie voor een herinrichting", zegt woordvoerder Peter Bruyninckx van het Agentschap Wegen en Verkeer Antwerpen.

Uit een eerste raming van de stad is volgens schepen van Openbare Werken Bart De Nijn (foto) minstens zes miljoen euro nodig om de straat volledig op te waarderen. "Het geld daarvoor zal natuurlijk niet alleen van het Vlaams Gewest komen. Met de stad dragen we zeker ook bij. Onze ambities met de herwaardering van de wijk zijn groot", stelt de N-VA-schepen.

Hij maakt zich sterk dat het akkoord over het dossier dit jaar helemaal rond is. Buurtbewoners hopen niet alleen op een vernieuwing, maar ook op het terugdringen van zwaar verkeer. Bart De Nijn: "Het is alvast onze bedoeling om bij de heraanleg voor voldoende asverschuivingen te zorgen, en voor groen. Langs beide zijden van de straat moeten er ook fiets- en voetpaden komen. Wij willen volgend jaar of in 2015 starten met de werkzaamheden."

SVH

Foto Gil Plaquet

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio