Tekenacademie waagt zich aan panorama

Tekenacademie waagt zich aan panorama

Tekenacademie waagt zich aan panorama

Print
Heist-op-den-Berg - Leerlingen van de Heistse tekenacademie gaan zaterdag aan de slag met het unieke vergezicht vanop de watertoren. Het resultaat moet een panorama van 24 meter breed worden dat in september tentoongesteld wordt in het cultuurcentrum.

"Boven in de watertoren zijn er 48 raampjes. We gaan evenveel doeken opstellen van een meter hoog en een halve meter breed, zodat we uiteindelijk een panorama van 24 meter breed krijgen", leggen Eef Anthonissen en Dirk Lemmens van de tekenacademie uit.

"We hebben nog grote projecten gedaan. Maar dit hebben we niet zomaar onder controle. Het meeste werk moet op een paar uurtjes voltooid worden door een grote groep. We zijn dus een beetje nerveus, maar het enthousiasme is nog groter. Als het lukt, zal het resultaat prachtig zijn. We hebben als jaarthema landschappen, dus dit was de ultieme slotopdracht."

Op zaterdag 22 juni openen zowel de Heistse teken- en muziekacademie ook hun deuren voor het grote publiek. Het panorama zelf is van zondag 15 september tot 29 september te bekijken in de Exporuimte van CC Zwaneberg.

Bert Provoost

Foto Dirk Vertommen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio