1 / 2

Redwood: "Ik was het beu om partituren van anderen te leren"

Voor de twintigjarige Marlon Sinnaeve uit Antwerpen is musiceren meer dan muziek (leren) spelen aan de hand van bestaande partituren. Hij is dan maar zelf muziek beginnen schrijven en zingt nu ook zelf onder de naam 'Redwood'.

jatimmermans

"Na vier jaar muziekschool was ik partituren leren van andere muzikanten nogal beu. Ik ontdekte tegelijkertijd via YouTube enkele inspirerende gitaristen zoals Antoine Dufour en John Butler die een unieke manier van spelen hebben. Daarom begon ik zelf wat gitaarstukken te componeren, en te oefenen op improvisatie", legt de singer-songwriter uit.

Sinds vorig jaar experimenteert hij ook met computersoftware. "Beetje bij beetje leerde ik veel bij. Nadat ik verschillende stukken had opgenomen, ben ik ze beginnen publiceren op Soundcloud onder de naam 'Redwood'. Momenteel is mijn muziek rustig en atmosferisch, maar het is niet zo dat ik me wil beperken tot één genre."

"De teksten die ik tot nu toe geschreven heb, zijn heel persoonlijk. Uiteindelijk heb ik ook de stap genomen om te zingen." En nu hij de smaak van het schrijven te pakken heeft, wil Marlon Sinnaeve graag met andere artiesten samenwerken.

Hij heeft ook al zijn eerste EP uit. 'Elementary' werd in mei uitgebracht op een EP release party in samenwerking met Art and Music Antwerp.

Deze zomer zal hij hier en daar in Antwerpen te zien zijn. Maar wie hem nu al aan het werk wil zien, moet op 27 juni om 13u op het Fenix Festival zijn. "Ideaal voor wie rustig wil uitblazen na de examens."

ELLA

Foto GVA

MEER OVER Feniks Jongerendagen