Smalste huis van Antwerpen te koop voor 389.000 euro

389.000 euro voor een pand van ocharme 2,5 meter breed: je moet het er voor over hebben. Maar dan kan je wel zeggen dat je in het smalste huis van Antwerpen woont. Mét volledig glazen voorgevel en een jacuzzi op het dak.

“Het pand is voor alle duidelijkheid nog niet verkocht, zoals gisterenavond even op het radionieuws werd verkondigd”, verzekert makelaar Wout Jacobs van immobilienkantoor Walls and Heart. “Geïnteresseerden mogen zich dus nog steeds aanbieden.”

Het huis is gebouwd in 2006. Het architectenpaar Pieter Peerlings en Silvia Mertens, die ook achter het ontwerp van de Badboot in het Kattendijkdok zitten, maakten er hun missie van om het gapende gat op te vullen met een volwaardig huis.

“Elk niveau heeft een andere functie”, vertelt Wout Jacobs. “Zo werd de gelijkvloerse verdieping tot nu gebruikt als kantoor. De eerste, tweede en derde verdieping dienen respectievelijk om te koken, te leven en te slapen. En op het dak is er nog een terras met jaccuzi en extra douche.”

Knipoog naar rosse buurt

De meest opvallende eigenschap, naast de afmetingen, is de volledig glazen voorgevel. Overdag lijkt die een verlengde van de panden ernaast, maar ’s nachts verandert hij in een kleurrijk palet van vier vlakken: wit, groen, rood en blauw. “Die glazen voorgevel en de neonverlichting zijn een knipoog naar de rosse buurt”, zegt Jacobs. “Die liep vroeger tot aan de Huikstraat.”

Het pand heeft geen voordeur - de hele glazen wand van de onderste verdieping scharniert open. Ondanks de beperkte oppervlakte is het best luxueus wonen op de 60 vierkante meter van het smalste rijhuis van Antwerpen: alle keukentoestellen zijn op maat gemaakt, de vloer is van massief teak en de hele badkamer is van inox.

Dennis Van Damme

Foto's: LuMa

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio