Twee klachten tegen kleuterjuffrouw wegens 'seksuele intimidatie'

De ophef rond de vermeende kindermishandeling bij kleuter- en basisschool De Blokkendoos op het Antwerpse Kiel houdt aan.

dvansant

Bezorgde ouders eisen het ontslag van de schooldirectie omdat die niet streng genoeg gereageerd zou hebben. Twee ouders dienden een klacht in bij de politie.

Net als heel wat andere ouders besliste een ouder dinsdag om zijn kinderen thuis te houden. “Onze kinderen hebben vannacht geen oog dichtgedaan. Wij vinden het niet veilig in De Blokkendoos”, klonk het.

Lees ook: Ouders beschuldigen kleuterjuf van 'seksuele intimidatie'

De angstpsychose is het gevolg van berichten over wat de ouders ‘seksuele intimidatie’ noemen door een 23-jarige kleuterjuf. De eerste melding kreeg de school vorige donderdag binnen. Een jongetje zou zich raar zijn beginnen gedragen en een aantal dingen hebben gezegd over de juf. Zo zou hij een beschrijving hebben kunnen geven van haar geslachtsdelen.

Maandag volgde een tweede beschuldiging en dinsdag was er sprake van zes slachtoffers.

Het Antwerpse parket benadrukte dinsdag nog eens dat er voorlopig geen enkele aanwijzing van schuld is. Voor veel ouders lijkt het een uitgemaakte zaak dat de jonge kleuterjuf zes kinderen heeft verkracht.

“De schooldirectie was op de hoogte van het verhaal, maar liet die juf gewoon lesgeven”, vindt Najat Mejdoubi. Zij stapte gisteren als eerste het politiekantoor op de Sint-Bernardsesteenweg binnen om klacht in te dienen.

DENNIS VAN DAMME

Foto Sarah Van den Elsken

Lees meer in de Gazet van Antwerpen, blz.9

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners