Moesson in India eist 65 mensenlevens

De hevige moessonregens van India hebben aardverschuivingen en overstromingen in het noorden van India veroorzaakt. Tot dusver kostte de wateroverlast al 65 mensenlevens, zo meldden nieuwsberichten dinsdag.

dvansant

De Ganges en zijn zijrivieren traden buiten hun oevers en veroorzaakten aardverschuivingen. Daarbij stortten in de deelstaat Uttarakhand enkele huizen in, wat sinds zondag aan veertig mensen het leven kostte. Meer dan 20.000 toeristen en pelgrims zijn gestrand. De overstromingen beschadigden wegen en sleurden bruggen mee.

In de deelstaat Uttar Pradesh kwamen zeker 15 mensen om het leven. Het leger is dan weer ingeschakeld in het district Kinnaur in de deelstaat Himachal Pradesh, waar tien dodelijke slachtoffers vielen. De wegen naar dat district, dat grenst aan Tibet, zijn geblokkeerd door aardverschuivingen. Goed 1.700 mensen, onder wie 25 buitenlandse toeristen, kunnen er niet weg.

De weerdienst verwacht de komende twee dagen nog hevige regenval in het noorden van India. Het moessonseizoen duurt er gewoonlijk van juni tot september.

Belga

Foto AFP

MEER OVER weer