1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Ouders beschuldigen kleuterjuf van "seksuele intimidatie"

Aan de kleuter- en lagere school De Pinguïn en de Blokkendoos op het Antwerpse Kiel zijn de jeugdbrigade en cel diversiteit van de politie maandag tussenbeide moeten komen toen de gemoederen bij enkele ouders verhit raakten in verband met een vermeend geval van seksuele intimidatie door een kleuterjuf.

drombouts

Het Antwerpse Stedelijk Onderwijs zegt de hetze te betreuren en blijft achter het schoolteam en de juf staan totdat het tegendeel bewezen is.

Een aantal ouders klaagden vorige week over het "seksueel gedrag" van hun kinderen. De ouders beschuldigen een kleuterjuf van seksuele intimidatie. "De school nam de aantijgingen ernstig en organiseerde gesprekken met de ouders en consulteerde het Stedelijk Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) en de jeugdbrigade van de politie", klinkt het maandag in een reactie van het AG Stedelijk Onderwijs, dat zelf ook een intern onderzoek is gestart.

De betrokken juf en het schoolteam werden volgens het Stedelijk Onderwijs met de beschuldigingen geconfronteerd. Uit deze gesprekken zou echter geen enkele aanwijzing gebleken zijn. Er werd maandagochtend opnieuw een gesprek met een van de ouders gevoerd.

Later op de dag kwam het dan tot het nodige tumult aan de schoolpoort. Om de gemoederen te bedaren is de betrokken juf nu tijdelijk niet op de school aanwezig, al is er voorlopig nog geen officiële klacht ingediend bij de politie.

De school heeft ook contact opgenomen met het vertrouwensartsencentrum met de vraag naar een kindertherapeute. Intussen is in de school de rust opnieuw weergekeerd.

Belga

Foto's Dirk Kerstens

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners