Gun audio jungle squad: grondleggers van jump up drum&bass in België

Liefhebbers van elektronische muziek zakken op woensdag 26 juni om 18u af naar het Fenix Festival om er het dj-duo 'Gun audio jungle squad' aan het werk te zien. En er mag ook gedanst worden!

drombouts

Hun gezamenlijke passie voor drum&bass bracht Frank Raes (22), alias Gunman, uit Zandhoven en Carlos Michielsen (23), alias Judah, uit Antwerpen drie jaar geleden samen. "Dancefloor drum&bass concept City Flow, en dan vooral het genre Jump Up, was drie jaar geleden nog onbekend in België. We zijn dan maar zelf feestjes beginnen geven, en dat sloeg goed aan", bekent Carlos Michielsen.

'Goed' lijkt een understatement, gezien het dj-duo Gunman & Judah ondertussen al lang de Belgische grens overschreden heeft. Zo speelden Frank en Carlos buiten de Benelux al in Ibiza, Berlijn, Londen en Northampton in de UK. "Daar hebben we op 5 mei nog gespeeld op het achtjarige feest van Random Concept. We vierden toen tegelijkertijd onze derde verjaardag."

En het gaat hard voor de mannen, want op 29 juni brengen ze hun vierde release 'Gun 004' uit in Zappa. En in augustus volgt hun RELOAD LP album onder hun eigen label 'Gun Audio'. Op 27 juli trekken ze opnieuw naar Northampton om er als enige Belgen te draaien op de 'Summer Gathering 2013', naast dj's van over de hele wereld. En ook op het Summerfestival zullen ze te zien zijn. En op 10 augustus mogen ze niet ontbreken op het The City Flow Drum&Bass Festival @ Noordkasteel Spiegeltent.

Op het Fenix Festival mag je je op 26 juni eerst nog verwachten aan een eclectische drum&bass-set met jungle-inslag, "met meer breaks en minder dancefloor, maar er zal wel gedanst kunnen worden", stelt Michielsen gerust.

ELLA

www.soundcloud.com/gunaudio

MEER OVER Feniks Jongerendagen