Antwerps Fenix Festival biedt jongeren speciale feestruimtes

Antwerps Fenix Festival biedt jongeren speciale feestruimtes

Antwerps Fenix Festival biedt jongeren speciale feestruimtes

Print
Fuifbeesten kunnen zich van woensdag 27 tot en met vrijdag 29 juni uitleven op het Fenix Festival, georganiseerd door de provincie Antwerpen. Drie dagen lang wordt het leegstaande provinciehuis aan de Koningin Elisabethlei omgetoverd tot een basis voor de jeugd. Met een do it yourself-markt, live DJ's en street art-muziek belooft het een onvergetelijk feestje te worden. Als afsluiter opent het Antwerpse stadhuis zondag de deuren om de maagdelijk schone vloeren van het gebouw te introduceren aan losbandig studentengeweld.

Inga Verhaert, de gedeputeerde voor jeugd, vindt het Fenix Festival een opmerkelijk initiatief. "Fysieke en mentale ruimte voor jongeren, dat is iets waar we binnen het provinciale jeugdbeleid al jaren een punt van maken. Jongeren moeten kunnen experimenteren en zich cultureel uiten. Iets wat in de publieke ruimte vandaag onder druk staat. Ik ben dan ook razend enthousiast dat we binnenkort een leegstaand provinciehuis drie dagen lang aan jongeren kunnen geven en dat we ze er in alle vrijheid hun ding kunnen laten doen."

De laatste avond belooft erg bijzonder te worden. "Op vrijdag 28 juni sluiten we het Fenix Festival af met een echte stunt. De provincie zet al langer in op een positief fuifbeleid. Het oude provinciehuis gaat dan misschien tegen de vlakte, eerst krijgt de jeugd er een slotparty met verschillende muziekstijlen. En dat in verschillende bijzondere zalen op het gelijkvloers. Het is in elk geval een unieke kans om in dit speciale decor eens grondig te feesten!" Na het festival zal het oude provinciehuis genadeloos tegen de grond gaan. Wilt u ook op feestende wijze afscheid nemen van het gebouw? Kom dan zeker langs! Meer informatie vindt u hier.

Foto Photo News

Nick Lodewyckx

.

Nu in het nieuws