Quartjeneger: "Als comedian moet je de juiste sfeer kunnen scheppen"

Op het Fenix Festival is er op donderdag 27 juni ook ruimte voor comedy. Verschillende jongeren wagen zich aan dit genre. En 'wagen' is het juiste woord, want het is niet evident om met je grappen en grollen het publiek op de hand te krijgen. En daarvoor is er Arnold Quartjeneger (32) uit Antwerpen, die de toeschouwers in de juiste mood moet brengen als mc of presentator.

drombouts

"Het is belangrijk om eerst de juiste sfeer te scheppen, het publiek te laten weten dat ze mogen lachen. Als comedian heb je een bepaalde ambiance nodig om mee te kunnen werken. Het publiek en de stand-upcomedian moeten elkaar energie geven", legt Quartjeneger uit, die zichzelf nog een aspirant stand-upcomedian noemt.

Hij gelooft wel dat het lukt om de toehoorders aan het lachen te krijgen. "Het publiek van You On Stage is erg ruimdenkend. Als mc krijg ik nu de kans om aan de jonge stand-upcomedians Tom Du Four, Jens Lesthaeghe en Soe Nsuki speelkansen te bieden. Je kunt namelijk niet genoeg ervaring opdoen op het podium."

Hoewel Quartjeneger zichzelf nog als een 'aspirant' ziet, wordt hij toch steeds meer gevraagd op comedyavonden in heel Vlaanderen, bij wedstrijden, maar zijn vaste stek is in Antwerpen, in Café The Joker. Hij is al 2,5 jaar bezig met stand-upcomedy en dat groeide bij hem heel natuurlijk. "Ik leid mensen tussen de 18 en 55 jaar op tot helpdeskagent. Om het wat aangenamer te maken, steek ik er humor in. Steeds meer mensen vroegen me waarom ik niet op een podium stond. Ik dacht aanvankelijk dat het niet mijn ding was, maar dat blijkt nu toch wel het geval."

ELLA

Foto GVA

MEER OVER Feniks Jongerendagen