Het Bochelprincipe: Autobiografisch met vleug humor

Onder het kernwoord 'Enjoy' brengt Het Bochelprincipe op donderdag 27 juni poëzie op muziek tijdens 'You On Stage' op het Fenix Festival. Zo krijgt jongerencentrum Kavka een stek in het provinciehuis. Ook Het Bochelprincipe heeft sinds december 2012 Kavka als thuishaven.

drombouts

Het Bochelprincipe wordt gestalte gegeven door Yannick Moyson (25) uit Antwerpen (tekst/voordracht), Robin Volckerick (23) uit Antwerpen (eerste gitarist) en Seger De Maesschalck (24) uit Temse (tweede gitarist). "We kampen alle drie met rugklachten, maar trekken ons daar principieel niets van aan", verklaart Yannick Moyson de naam van de groep.

"Het idee om gedichten op muziek voor te dragen, is eerder plots ontstaan. Het klonk goed en we zijn samen nummers beginnen schrijven. En de reacties van het publiek zijn fijn. Het is dan ook geen alledaags samenspel. Bovendien leg je jezelf bloot in die teksten; het is autobiografisch werk, maar dan met een vleug humor. Het is een mix van serieuze onderwerpen, maar dan gebracht met een leuke komische ondertoon en begeleid door de gitaren die inspelen op de sfeer van de tekst."

Deze maand is het Bochelprincipe niet alleen te zien op het Fenix Festival op 27 juni, maar ook in het Werkhuys in Borgerhout, Scheld'Apen, de Kleine Hedonist en uiteraard bij Kavka.

ELLA

Foto GVA

MEER OVER Feniks Jongerendagen