Opnieuw onrustige nacht in Istanboel en Ankara

Print
Opnieuw onrustige nacht in Istanboel en Ankara

Opnieuw onrustige nacht in Istanboel en Ankara

Het is in de nacht van zondag op maandag opnieuw onrustig geweest in Turkije. In Ankara gebruikte de politie het waterkanon en traangas tegen anti-regeringsmanifestanten. In Istanboel zijn alle wegen naar het Taksim-plein afgesloten, waardoor het protest zich verplaatste naar andere delen van de stad. Onder meer aan de Galatabrug naar het oude en toeristische stadsgedeelte (Sultanahmet) kwam het tot opstootjes. De activisten kondigen aan dat ze de strijd niet opgeven: ze hopen maandag hun ongenoegen te kunnen tonen tijdens de vakbondsoptochten.

Volgens de tegenstanders van premier Erdogan zette de Turkse politie het waterkanon in bij een hospitaal in Istanboel waar demonstranten zich probeerden te verschuilen.

Aanhangers van de regering zouden voor het eerst rechtstreeks de confrontatie zijn aangegaan met de betogers, waarbij messen en knuppels werden gebruikt en zonder dat de politie tussenbeide kwam. Een lokaal van de Republikeinse Volkspartij (oppositie) werd aangevallen door supporters van Erdogan, aldus lokale media.

Het protest sleept al twee weken aan en daarbij zouden meer dan 350 mensen zijn gearresteerd. De meeste arrestaties gebeurden dit weekend bij de raid op het kamp van de activisten in Gezipark in Istanboel.

Belga
Foto Reuters

MEEST RECENT