Opnieuw poging tot ontvoering van meisje in Antwerpse school

Opnieuw poging tot ontvoering van meisje in Antwerpse school

Opnieuw poging tot ontvoering van meisje in Antwerpse school

Print
Een school in Borgerhout is opnieuw opgeschrikt door een poging tot ontvoering. Donderdagmorgen ontsnapte een 11-jarige leerlinge van lagere school De Vlinderboom in het Te Boelaerpark aan een ontvoerder.

Het meisje vertelde aan haar leerkracht dat ze op weg naar school, omstreeks 8.40 uur, in het park was aangesproken door een onbekende man. De man vroeg aan het meisje of ze wilde roken. Zo ja, dan kon ze met hem meegaan naar zijn auto.

De leerlinge vroeg de man om haar met rust te laten en liep verder richting school. De man wandelde weg richting Gitschotellei. De politie is een onderzoek gestart.

Vorige week nog deed de moeder van een 9-jarig meisje, leerlinge van basisschool de Mozaïek in de Schoenstraat, aangifte bij de politie van een poging tot ontvoering. Politie en parket nemen beide feiten ernstig. Er wordt onderzocht of er een mogelijk verband is, al zijn er momenteel geen indicaties in die richting.

Het parket gaat er niet van uit dat er een verband is met de eerdere pogingen tot ontvoering in en rond de scholen Het Baronneke en De Kangoeroe in Deurne. Een 20-jarige psychiatrische patiënte is verdachte in die zaken.

Archiefbeeld Google Street View

MEEST RECENT