Verkeerslichten op kruispunt waar Nadja (14) het leven liet

Het gevaarlijke kruispunt op de Veedijk in Vosselaar, op de grens met Turnhout en Gierle (Lille), krijgt in het voorjaar van 2014 verkeerslichten. Het kruispunt ligt vlakbij de op- en afrit van de E34 en is een toegangsweg naar de industriezone in Turnhout. Op 7 mei kwam daar de 14-jarige Nadja Meeusen uit Gierle om het leven toen ze met haar fiets onder een vrachtwagen belandde.

ikerremans

Volgens de politie vonden op die plaats in vijf jaar tijd 18 ongevallen plaats, waarvan 14 met gewonden. Veel ongevallen vonden plaats bij het dwarsen van het verkeer. Voorbije dinsdag vond in Antwerpen een Provinciale Verkeerscommissie (PVC) plaats om maatregelen te bekijken.

“Daar is beslist om verkeerslichten te plaatsen”, zegt Josee Heykants-Jansens (CD&V), burgemeester van Vosselaar. “Het plaatsen van verkeerslichten is een relatief goedkope, snelle en vooral efficiënte oplossing voor zeer veel conflictsituaties op het kruispunt. Bij het ontwerp wordt ook bekeken of beperkte aanpassingen aan de infrastructuur noodzakelijk zijn.”

BVDL Foto Bert De Deken

MEER OVER Vosselaar

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio