Twee zware verkeersongevallen op Leuvensesteenweg in 24 uur

Op de Leuvensesteenweg in Boortmeerbeek hebben zich de voorbije 24 uur twee zware verkeersongevallen voorgedaan, op korte afstand van elkaar. Woensdag raakte een 82-jarige fietster levensgevaarlijk gewond toen ze werd aangereden door een terreinwagen en donderdagochtend vielen twee gewonden bij een aanrijding tussen een personenwagen en een vrachtwagen. Dat meldt het Leuvense parket.

drombouts

Het eerste ongeval gebeurde rond 16.00 uur. De 82-jarige vrouw maakte deel uit van een groep van zestien fietsers die voor het rode licht stond te wachten op het kruispunt van de Leuvensesteenweg en de Pontstraat.

Uit de Pontstraat kwam een jeep met aanhangwagen gereden die met lage snelheid de Leuvensesteenweg insloeg. Op dat moment stak de vrouw net de groep fietsers voorbij langs de kant van het baanvak in de omgekeerde rijrichting. De vrouw smakte tegen de aanhangwagen van de jeep en liep zware verwoningen op aan het hoofd. Ze werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Het parket stelde een verkeersdeskundige aan om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Donderdagochtend omstreeks 7 uur reed een vrachtwagen op de Leuvensesteenweg in de richting van Leuven toen een personenwagen een parkeerterrein aan de linkerkant van de rijbaan verliet. De auto, die ook in de richting van Leuven wilde rijden, werd gegrepen door de vrachtwagen en kwam in de beek terecht.

Beide inzittenden, veertigers, zaten gekneld in het voertuig en moesten bevrijd worden. De man achter het stuur raakte zwaargewond maar verkeerde nooit in levensgevaar. Zijn vrouwelijke passagier liep lichtere verwondingen op.

Foto Google Street View

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Boortmeerbeek