Hardrijders moeten inbinden

Hardrijders moeten inbinden

Hardrijders moeten inbinden

Print
Waasmunster - Snelheidsduivels zullen gas moeten terugnemen in Waasmunster. Het gemeentebestuur dringt in een aantal straten, waaronder de Dommelstraat en de Nijverheidslaan, de toegelaten snelheid terug tot 50 km/u.

“De zwakke weggebruiker moet worden beschermd. Daarom vinden wij het niet meer dan logisch dat we bepaalde knelpunten aanpakken”, zegt burgemeester Michel Du Tré (CD&V). “Neem nu de Dommelstraat, daar heb je heel veel fietsverkeer over de gehele lengte van de straat. In plaats van daar borden te plaatsen, voeren we een zone van 50 km/u in. Logisch toch. Hetzelfde voor de Pelkemstraat.”

De situatie in de Nijverheidslaan is volgens Du Tré anders. “Daar hebben we vooral in de richting van Sint-Niklaas veel studenten die met de fiets naar school gaan. Ik kreeg al veel klachten van ouders die hun hart vasthouden wanneer hun kinderen met de fiets het drukke verkeer moeten trotseren. En al gebeuren er niet veel ongevallen op die baan, voorkomen is nog altijd beter dan genezen.”

Of de nieuwe norm wel realistisch is? “Ik weet uit ondervinding dat traag rijden discipline vergt, maar ik reken op het gezond verstand van de burger”, aldus Du Tré.

ASTRID KEVELAERS
Foto Stefaan Van Hul

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio