Treinbegeleider bewusteloos na agressie door zwartrijder

Op de trein van Roosendaal naar Puurs is een treinbegeleider deze ochtend even na 9 uur het slachtoffer geworden van zware agressie. De man kreeg een slag in het aangezicht van een zwartrijder die zich op het toilet had opgesloten. Toen de trein aankwam in Antwerpen-Centraal gooide hij de deur van het toilet open en gaf hij de treinbegeleider een klap in het aangezicht.

jrosquin

De treinbegeleider viel op de grond en verloor het bewustzijn, hij werd naar het ziekenhuis gevoerd. De man is ondertussen terug bij bewustzijn, hij liep wel een geperforeerd oor op en dient ook genaaid te worden onder zijn oog. "Gelukkig werd hij meteen geholpen door enkele reizigers die op het perron stonden", zegt NMBS-woordvoerder Bart Crols. "Zij brachten hem de eerste zorgen toe en verwittigden de hulpdiensten." De treinbegeleider is voor verdere verzorging en onderzoeken naar het ziekenhuis overgebracht, hij is allicht even werkonbekwaam. De trein in kwestie kon zijn reis na enige vertraging verderzetten.

Op basis van camerabeelden wordt een onderzoek gevoerd naar de dader. Volgens werknemers van de NMBS zou de dader reeds gekend zijn wegens eerdere problemen. "Dat kan ik niet bevestigen", klinkt het bij Bart Crols, woordvoerder van de NMBS. "We hopen dat de dader snel opgespoord wordt en zijn verdiende straf krijgt. De NMBS veroordeelt deze vorm van gratuit geweld ten strengste."

SARE

Archieffoto: BHul

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio