Overreden dieren op zoeksite

De Coördinatie Antwerpse Dierenbescherming (CAD) is al jaren dé plaats om gevonden en verloren dieren te melden. Sinds kort houdt CAD ook een databank bij van de doodgereden dieren uit Edegem, Brasschaat, Schilde, Brecht en Antwerpen.

jrosquin

Naast de rubriek gevonden en verloren dieren, heeft de website van CAD nu ook een rubriek overleden dieren. Eigenaars die hun huisdier kwijt zijn, krijgen hier uitsluitsel of ze hun zoektocht kunnen staken. Voorlopig staan er alleen maar katten op, en slechts één hond.

Helemaal nieuw is de oplijsting van doodgereden dieren niet. De vzw Socio plaatst al sinds 2005 jaarlijks zo’n zeshonderd verkeersslachtoffers met haarscherpe foto’s op haar website. Maar sinds de nieuwe legislatuur haalt Socio de kadavers van verkeersslachtoffers niet meer op in Antwerpen. Stadspersoneel van de dienst Overlastbeheer heeft die taak overgenomen.

Geen horrorbeelden

“CAD huldigt wel andere principes dan Socio. “Voor horrorbeelden van onherkenbaar verminkte dieren waar de darmen uit hangen, moet je bij ons niet zijn. Wij geven enkel de vindplaats en de beschrijving. Bezoekers die in de omschrijving hun vermiste kat of hond menen te herkennen, kunnen de foto bij ons opvragen om voor 100 procent zekerheid te krijgen.”

Om de service te vergroten, krijgt CAD via de vzw Socio ook alle informatie over dierlijke verkeersslachtoffers uit Edegem, Brasschaat, Schilde en Brecht. Met die gemeenten heeft Socio wel nog altijd contracten om kadavers op te halen. “Zo kunnen mensen die via onze site hun verloren kat of hond zoeken, ook ineens de rubriek overleden dieren consulteren”, zegt Vandenbroucke. “Onze hoofdbekommernis is het wegnemen van de onzekerheid”, zegt ze.

KMA Foto: SVDE Sophie Vandenbroucke van CAD met haar eigen kat.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio