Ouders Syrië-strijders op gesprek bij Milquet

Enkele ouders van jongeren die in Syrië strijden, worden dinsdagavond ontvangen op het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet. Dat heeft Dimitri Bontinck, de vader van Syrië-strijder Jejoen, maandag gezegd.

jrosquin

Op initiatief van vader Bontinck hebben een aantal ouders van Syrië-strijders zich verenigd. De groepering telt volgens Bontinck momenteel zes gezinnen. Zij riepen de overheid tijdens een persconferentie eind mei op maatregelen te nemen. "Hoeveel westerse Belgische zonen moeten er nog sterven voor de regering en de zogenaamde taskforce echt iets ondernemen?", vroeg vader Bontinck zich toen af.

"Het is een goede zaak dat we dinsdag om 18.30 uur ontvangen worden", zegt de man maandag. "Ik ben heel nieuwsgierig naar de houding en de standpunten van de minister en de taskforce."

Meer vertrekken vermijden

Milquet richtte de taskforce in maart in, na berichten over bekeerde jongeren die als moslimstrijders naar Syrië trekken. Sindsdien waren er ook al verschillende berichten over Belgische jongeren die in Syrië omgekomen zijn. De taskforce moet onder meer nagaan hoe kan worden vermeden dat nog meer jongeren naar Syrië vertrekken, de toestand opvolgen en onderzoeken hoe de jongeren terug naar België gehaald kunnen worden.

Bij Milquet was niet onmiddellijk iemand bereikbaar voor bevestiging.

Foto; Belga Dimitri Bontinck met het paspoort van zijn zoon Jejoen

Lees ook: Burgemeester Vilvoorde bevestigt overlijden Belg in Syrië

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER