Geen Radio 2 in enkele regio's

Luisteraars uit Limburg, Antwerpen en het oosten van Vlaams-Brabant kunnen sinds maandagochtend niet meer naar Radio 2 luisteren. "Door werkzaamheden aan het kabelnetwerk is een glasvezelkabel gebroken", legt VRT-woordvoerder Björn Verdoodt uit. "Die kabels zorgen ervoor dat het radio- en televisiesignaal naar de verschillende zendmasten wordt gestuurd." De herstellingswerken zijn aan de gang, maar kunnen nog enkele uren duren.

dvansant

"De glasvezelbreuk vond plaats in Genk, waardoor Radio 2 Limburg niet meer wordt uitgezonden op de radio. Ook in Antwerpen is er geen regionale uitzending van Radio 2 en ook in het oosten van de provincie Vlaams-Brabant, maar omdat de zendmast in Sint-Pieters-Leeuw het radiosignaal wel nog ontvangt, valt het in Vlaams-Brabant nog mee", zegt Verdoodt.

Ook mensen met digitale televisie via een DVB-T-antenne hebben in Antwerpen en Limburg momenteel geen televisieontvangst. De VRT raadt luisteraars aan om via de website naar de radio te luisteren of via de digitale televisie. Op de frequenties van Radio 2 Limburg en Antwerpen is er momenteel geen uitzending, maar afhankelijk waar de mensen wonen, kunnen ze op andere frequenties wel naar Radio 2 luisteren, zeker wanneer er nationale uitzendingen zijn, zegt de woordvoerder nog. De herstellingswerken zijn aan de gang, maar het kan nog enkele uren duren voor de problemen opgelost zijn, besluit Verdoodt.

Belga

Foto Belga

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER