Bollekesfeest palmt binnenstad in

Print

Bollekesfeest palmt binnenstad in

Antwerpen - De zevende editie van het Bollekesfeest verhuist naar de binnenstad en gaat door op zeven locaties. Moederdag en Rubensmarkt maken deel uit van de programmatie. Door de verhuis valt het prijskaartje wel 30.000 euro duurder uit.

Op heel wat websites staan de Gedempte Zuiderdokken nog steeds vermeld als locatie voor het Bollekesfeest 2013, maar de festiviteiten verhuizen dit jaar wel degelijk naar hun oorspronkelijke stek, het historische stadscentrum.

Van 15 tot en met 18 augustus neemt het volksfeest niet minder dan zeven locaties in: Groenplaats, Grote Markt, Suikerrui/Kaasrui, Steenplein, Ernest Van Dijckkaai en Sint-Andries.

Op donderdag 15 augustus, de ‘Antwerpse’ moederdag en tevens de 100ste viering daarvan, wordt het Bollekesfeest vanop het hoofdpodium op de Groenplaats om 14u in gang getrapt. Het podium zal de volgende dagen dienst blijven doen voor optredens allerhande, zoals dj Merdan Taplak, Axl Peleman en uiteraard de Bollekesband Sofie La Digue.

Vanaf vrijdag staan Grote Markt en Suikerrui open voor tal van activiteiten, met als voornaamste de driedaagse ‘streekproductenmarkt’, voorheen de Rubensmarkt. Liefhebbers van vis- en schaaldieren kunnen tijdens de vierdaagse dan weer terecht op de Handschoenmarkt. Het Steenplein en het Noorderterras staan tijdens de vierdaagse onder meer in het teken van de jongsten met een kinderdorp, al zal de De Koninck-caravan ook wel de ouderen kunnen vermaken.

De enige locatie van de vorige edities die werd behouden, is Sint-Andries, waar op zaterdagavond de grote Antwerpse stadsquiz doorgaat.

Boulevard 170, waar u ook dit jaar de meest exotische gerechten en dranken kunt proeven, verhuist van de Museumstraat naar de Ernest Van Dijckkaai en sluit de feestelijkheden op zondag af.

Extra ‘verhuiskosten’

De verhuis van Gedempte Zuiderdokken en omgeving naar de binnenstad heeft ook financiële implicaties. Op de begroting van organisator stad Antwerpen was 220.000 euro ingeschreven, een extrapolatie van de kosten van de editie 2012. Uiteindelijk valt het kostenplaatje 30.000 euro duurder uit.

Wim Daeninck

Foto's: AS

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio