Jongeman (22) sterft tijdens betogingen in Turkije

Print
Jongeman (22) sterft tijdens betogingen in Turkije

Jongeman (22) sterft tijdens betogingen in Turkije

Een jongeman van 22 is in het ziekenhuis overleden nadat hij geraakt was door een kogel tijdens een betoging in het zuiden van Turkije. Het gaat om het tweede overlijden dat verband houdt met de grote betogingen die sinds bijna een week in Turkije gehouden worden. Dat meldt de private televisiezender NTV. Intussen hebben ook vannacht weer in verschillende steden onlusten plaatsgevonden.

Zo heeft de Turkse politie vannacht traangas ingezet om verschillende honderden betogers uiteen te drijven in Ankara en Istanboel. Groepjes manifestanten gooiden stenen naar de politie.

Volgens televisiezender CNN-Türk vuurde de oproerpolitie in de wijk Kavaklidere in Ankara met rubberkogels op betogers, vooral jongeren. In Istanboel hebben agenten tientallen traangasgranaten gegooid om zowat 500 betogers te verjagen uit de wijk Gümüssuyu, waar ze versperringen hadden opgesteld en vuren hadden aangestoken.

Andere, grotere bijeenkomsten in de twee steden vinden ondertussen plaats op een kalme manier. Vertegenwoordigers van de protestbeweging in Turkije roepen de betogers via de sociale netwerken regelmatig op de politie niet te provoceren en geen openbaar domein te vernielen.

De Turkse ambtenaren leggen vandaag het werk neer uit solidariteit met de manifestanten.

Belga
Foto AFP

MEEST RECENT