Balens bier en chocolade zorgen voor perfecte match

Print
Balen - Bij Sjokolaa in de Vaartstraat in Balen kunt u voortaan terecht voor heuse bierpralines. Hobbybrouwer Norman Sterkens vond in chocolatier Jasmine Van Olmen van Sjokolaa de perfecte partner om zijn blonde bier 'Norman' met gastronomie te combineren.
Tussen het idee en het uiteindelijke snoepje ligt een maand van uitgebreid testen, verschillende proefsessies en het verzamelen van meningen van de klanten. "We kwamen telkens opnieuw bij de truffel uit", legt Jasmine uit.
"De smaak van het Normanbier is niet overheersend, het lijkt dus niet op een likeurpraline. Maar de alcohol blijft wel bewaard, die wordt er niet uitgekookt. Van 75 centiliter bier maak ik ongeveer 2,5 kilo pralines.
Gezien ze ambachtelijk bereid worden, zullen geen twee truffels ooit hetzelfde zijn."

Omdat smaken verschillen, maakt Jasmine de pralines in pure, witte en melkchocolade. Je bewaart ze wel best in de koelkast, dan blijven ze het lekkerst.

Speciaal voor Vaderdag stelt Jasmine een geschenkpakketje samen van één of meerdere flessen Norman bier en een zakje pralines. Uiteraard kan alles aangepast worden aan de wensen van de klanten.

Twee flesjes en een zakje truffels in geschenkverpakking komt op 15 euro.

Norman werkt ondertussen aan een opvolger voor zijn blonde bier. Ook voor de donkere versie van zijn gerstenat ziet hij een toekomst in de chocoladebranche.

www.sjokolaa.be , www.noordster.be

Nele Caeyers
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio