Opnieuw verdachten opgepakt na diefstal op begraafplaats

Opnieuw verdachten opgepakt na diefstal op begraafplaats

Opnieuw verdachten opgepakt na diefstal op begraafplaats

Print
Mechelen - De recherche van de lokale politie Mechelen heeft maandag opnieuw drie verdachten opgepakt van de diefstal met vandalisme op de stedelijke begraafplaats. Afgelopen weekend was al een eerste verdachte aangehouden.

Bij de diefstal, die vorige week in de nacht van dinsdag op woensdag werd gepleegd, waren 69 graven beschadigd om koper te stelen. Onder de geschonden zerken waren ook 34 grafstenen van gesneuvelden uit de Eerste Wereldoorlog. Vertegenwoordigers van vaderlandslievende verenigingen reageerden geschokt. Speurders van de Mechelse politie waren een eerste verdachte uit Sint-Jans Molenbeek al enkele dagen op het spoor. Zaterdag werd hij dan in de boeien geslagen in het Oost-Vlaamse Buggenhout. Hij werd overgedragen aan de politie van Mechelen en aangehouden.

De vier verdachten ontkennen dat ze iets met de feiten te maken hebben. "Er zijn voldoende aanwijzingen om hen in hechtenis te nemen", stelt woordvoerder Steven De Winter van het Mechelse parket. Verder onderzoek moet klaarheid scheppen in het aandeel van elk van de verdachten.

Lees ook: Koperdieven vernielen graven gesneuvelden
Comités oud-strijders geschokt over grafschennis

LDN, SVH

Foto Patrick Hattori

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio