Buurtbewoners Dungelhoeff moeten niet op gratis parking rekenen

Print
Lier - Wie in de buurt van de Dungelhoeffsite in Lier woont, moet er niet op rekenen gratis te mogen parkeren in de nieuwe ondergrondse parking op die site.
"Naarmate de werf op de Dungelhoeffsite meer en meer ruimte in beslag neemt, ondervinden de buurtbewoners nu al toenemende moeilijkheden om op een aanvaardbare afstand van hun woonst in de Baron Opsomerlaan, Boomlaarstraat, Vredelaan of Ogezlaan een parkeerplaats te vinden. Wanneer de parkeerplaatsen aan zwembad De Waterperels volledig zullen verdwijnen, dreigt het probleem uit de hand te lopen", stelt gemeenteraadslid Els Van Weert (Groen).

Tijdens de gemeenteraadszitting wilde ze weten of de buurtbewoners gratis van de ondergrondse parking gebruik zouden kunnen maken. "De stad Lier is met de bouw van deze ondergrondse parking een duidelijk engagement aangegaan om de parkeerdruk van de nieuwe ontwikkelingen niet op de buurt af te schuiven. Op basis van de huidige berekeningen kunnen we ervan uitgaan dat er 's avonds in deze ondergrondse parking een restcapaciteit zal zijn", antwoordde burgemeester Frank Boogaerts (N-VA).

"Het beheer van deze parking heeft deel uitgemaakt van een aanbesteding. Op basis van de weerhouden beheerder kan dan een duidelijk beeld worden geschapen van de totale kostprijs van een parkeerplaats, zodat de stad Lier op korte termijn een beslissing zal kunnen nemen omtrent de modaliteiten van het verhuren of het ter beschikking stellen van parkeerplaatsen. Het gratis ter beschikking stellen lijkt in de huidige financiële context echter moeilijk haalbaar", benadrukte Boogaerts.

Chris VAN ROMPAEY
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio