Fyra-constructeur overweegt acties tegen NMBS

Fyra-constructeur overweegt acties tegen NMBS

Fyra-constructeur overweegt acties tegen NMBS

Print
Fyra-constructeur AnsaldoBreda reageert "verbijsterd en ontgoocheld" op de beslissing van de NMBS om het contract met de Italiaanse constructeur stop te zetten. Dat zegt AnsaldoBreda in een reactie. Het bekijkt welke acties kunnen worden ondernomen.

Lees ook: MBS stopt definitief met Fyra

Het bedrijf, een dochter van het Finmeccaninca-concern, zegt nog geen officiële communicatie te hebben ontvangen van de NMBS. AnsaldoBreda vindt dat de uitleg van de NMBS niet overeenstemt met de realiteit. De redenen om het contract op te zeggen zijn niet van technische maar van andere aard, argumenteert AnsaldoBreda.

De aankondiging van de NMBS is bovendien "beledigend" voor het werk van de vele Nederlandse, Belgische en Italiaanse werknemers die weken aan het werk zijn geweest om de contracten na te komen.

AnsaldoBreda zal alle acties evalueren nodig om de belangen en het imago van het bedrijf te verdedigen.

De voor de spoorwegen bevoegde Nederlandse staatssecretaris Wilma Mansveld neemt nog geen besluit gebaseerd op de bevindingen van de NMBS over de Fyra. Mansveld wacht op een rapport van de Nederlandse Spoorwegen (NS). Het Belgische rapport bestudeert ze in de tussentijd "zorgvuldig".

Belga
Foto PN

MEEST RECENT