24 ploegen in eerste klasse vanaf 2015?

24 ploegen in eerste klasse vanaf 2015?

24 ploegen in eerste klasse vanaf 2015?

Print
Het studiebureau Ernst & Young heeft vrijdag op de algemene vergadering van de Pro League zeven voorstellen over een mogelijke competitiehervorming gepresenteerd. Een formule met 24 ploegen, verdeeld over twee groepen, geniet de voorkeur. De clubs moeten hiermee wel nog akkoord gaan.

De beste formule volgens Ernst & Young is een competitie met 24 clubs die onderverdeeld worden in twee groepen, A en B. In groep A zitten dan de twaalf sterkste clubs. In beide groepen wordt een competitie afgewerkt over 22 speeldagen. De eerste acht van groep A strijden om de landstitel en de Europese tickets. De nummers 9 tot 12 uit groep A en de nummers 1 tot 4 van groep B spelen play-offs voor vier plaatsen in groep A voor het daaropvolgende seizoen. De nummers 5 tot 12 uit groep B moeten strijden voor het behoud.

Deze formule kan de tweede klasse opnieuw doen opleven. Maar om een hervorming door te voeren, moeten 13 van de 16 clubs akkoord gaan met een van de voorgestelde formules.

"Het is nu aan ons, als voetbalexperts, om te bekijken welke formule economisch en sociaal realiseerbaar is", verklaarde Mehdi Bayat, administrateur-generaal van Charleroi.

De Pro League liet al weten dat de nieuwe formule niet voor het seizoen 2015-2016 zijn intrede zal doen.

Belga
Foto PN

Meer voetbalnieuws