Pierre-Olivier Beckers blijft BOIC-voorzitter

Pierre-Olivier Beckers blijft BOIC-voorzitter

Pierre-Olivier Beckers blijft BOIC-voorzitter

Print
Pierre-Olivier Beckers is vrijdag in de gebouwen van de Nationale Bank van België in Brussel op de algemene vergadering voor de derde keer verkozen tot voorzitter van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC).

Beckers was de enige kandidaat voor het voorzitterschap en behaalde 92 van de in totaal 94 uitgebrachte stemmen. In 2004 volgde hij François Narmon op, vijf jaar later werd hij unaniem herkozen. Ook toen was hij de enige kandidaat.

Pierre-Olivier Beckers is de tiende voorzitter van het hoogste sportinstituut in ons land sinds de oprichting van het Belgisch Olympisch Comité op 18 februari 1906, in december 1978 omgedoopt tot het interfederale BOIC.

IOC en Delhaize

De 53-jarige Beckers heeft een bewogen jaar achter de rug. In juli 2012, vlak voor het begin van de Olympische Spelen in Londen, werd hij verkozen tot lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). In september zal hij, na het einde van het mandaat van voorzitter Jacques Rogge, het enige Belgische lid bij het IOC blijven.

Daarnaast maakte hij begin deze maand bekend zich tegen het einde van dit jaar terug te trekken als CEO en voorzitter van het executief comité van Delhaize. Beckers was er vijftien jaar in dienst als CEO, maar blijft wel als niet-uitvoerende bestuurder betrokken bij de Belgische internationale voedingsdistributeur.

Belga
Archieffoto PN

MEEST RECENT