Jeugd start met affichecampagne tegen verkoop Wollewei

Jeugd start met affichecampagne tegen verkoop Wollewei

Jeugd start met affichecampagne tegen verkoop Wollewei

Print
Turnhout - De jongeren in Turnhout schakelen nog een versnelling hoger in hun strijd tegen de eventuele verkoop van de Wollewei.
Via de website www.occupywollewei.be wordt iedereen aangemoedigd om een grote affiche af te printen en die aan het raam te hangen. De boodschap is duidelijk: Te Koop? Ik zeg nee. Ondertussen loopt ook nog steeds de petitie op internet die al door bijna 1.500 mensen is ondertekend.

Op de commissievergadering van donderdag was ook een grote delegatie jongeren van de Wollewei aanwezig. Ze kregen echter niet het antwoord dat ze wilden, want ze hadden allemaal gehoopt dat het bestuur zou zeggen dat de Wollewei niet langer als 'te koop' zou staan.

Het was de oppositie die op, al dan niet populistische wijze, de meerderheid het vuur aan de schenen probeerde te leggen. "Stel deze jongeren gerust en zeg dat je de Wollewei niet verkoop", liet Dimitri Gevers (T.I.M.) zich ontvallen. Hij was zelf nog schepen van jeugd in de vorige legislatuur. Pierre Gladiné van DE Stadslijst sloot daarbij aan. Net als Paul Meeus van Vlaams Belang. "We hebben de voorbije decennia zoveel miljoenen euro's geïnvesteerd in de Wollewei", aldus Meeus. "Dat alleen al zou een argument moeten zijn om het te behouden." Gladiné verwoordde het kort maar krachtig. "De verkoop van de Wollewei is not done." Iedereen oogstte applaus. Ook Astrid Wittebolle en Wannes Starckx van Groen deden hun duit in het zakje. "Verkoop dan toch wat gronden van het OCMW waar alleen maar wat graas op staat. Daar heeft niemand last van. Zeg gewoon tegen deze jongeren een duidelijke 'neen wij verkopen de wollewei niet'." Ook Toon Otten van T.I.M. eiste datzelfde antwoord.

De meerderheid liet zich niet op een antwoord betrappen al werd wel duidelijk dat de coalitiepartijen sp.a, CD&V en N-VA niet meer op dezelfde lijn zitten. Jan Van Otten van sp.a ondertekende zelfs de petitie op internet en liet duidelijk verstaan dat sp.a Turnhout tegen de verkoop is. CD&V en N-VA lieten dan weer op hun beurt in een nieuwsbrief verstaan dat er geen heilige huisjes zijn. "Maar er is geen lijst met gebouwen die we willen verkopen. We hebben gewoon een inventaris gemaakt", aldus Tom Versmissen (N-VA).

De jeugd zelf liet zich ook niet onbetuigd. "Gaan jullie ook rekening houden met het kwalitatieve aspect van de Wollewei", aldus voorzitter van de jeugdraad Stijn Swaanen. "We hebben trouwens een advies overgermaakt. We hopen nog altijd op een reactie." Leen Lysen was ook duidelijk. "Is het zo moeilijk om te zeggen dat jullie dit schrappen? DE jeugd is meer waar dan enkele miljoenen euro's." Laurens Huysmans sloot zich daarbij aan. "De jeugd is de toekomst. Blijf daar gewoon af."

Toon Verheijen
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio