Duchâtelet: "Als Standard geen top-3 haalt, verkoop ik de club"

Duchâtelet: Als Standard geen top-3 haalt, verkoop ik de club

Duchâtelet: "Als Standard geen top-3 haalt, verkoop ik de club"

Print
"Als Standard Luik volgend seizoen geen top-3 haalt, stap ik op." Dat is het ultimatum dat voorzitter Roland Duchâtelet zichzelf opgelegd heeft. Duchâtelet sprak de woorden uit voor de camera's van vtm en RTBF nadat hij zich de woede van de eigen fans op de hals had gehaald.

De supporters pikken het niet dat hun preses trainer Mircea Rednic, die de Rouches naar Europees voetbal heeft geleid, vervangen heeft door de onbekende Guy Luzon. Toen bleek dat Duchâtelet 20 miljoen euro aan dividenden uit de naamloze vennootschap wou weghalen, kreeg hij opnieuw de wind van voren.

Lees ook:
Supportersfederaties Standard trekken ten strijde tegen topman Duchâtelet
Roland Duchâtelet haalt 20 miljoen euro uit Standard Luik

Bekijk de beelden van La Dernière Heure:

"Ik had de ambities van de club niet goed toegelicht", verklaarde Duchâtelet. "Ik wil duidelijk zijn: we moeten in de top-3 eindigen."

"Voor het volgende seizoen zie ik mooie kansen met onze jonge groep. We moeten die kern absoluut bij elkaar houden want ik zie dat onze directe concurrenten, Club Brugge en Anderlecht, enkele belangrijke spelers moeten laten gaan en die jongens moeten vervangen worden."

"Het is in die context dat we beslist hebben om een nieuwe trainer aan te nemen. Mijnheer Rednic is een goede trainer, maar Guy Luzon is nog beter", besloot de voorzitter van Standard.

Over de moeilijke relatie met de supporters, had Duchâtelet het volgende te zeggen. "Ik wil samenwerken met de supporters en heb al naar hun eisen geluisterd. Maar ik wil opnieuw samenzitten en samen de top-3 bereiken. Lukt dat niet, dan stap ik op en zoek ik zelf een overnemer."

Bekijk het interview met Roland Duchâtelet via vtm:

Archieffoto PN

Meer voetbalnieuws