Sponsor mee Klok van de Maneblussers

Print
Mechelen - De inzamelactie voor een nieuwe mobiele beiaard in Mechelen komt stilaan op kruissnelheid. De initiatiefnemers hoopt dat heel wat Mechelaars bereid zijn om mee te sponsoren voor een 'Klok van de Maneblussers'.
"Voor het project hebben we een rekening geopend bij de Koning Boudewijnstichting. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar. En iedereen die zijn duit in het zakje doet, wordt sowieso vermeld in een brochure. Wie een grotere klok betaalt, mag natuurlijk zijn of haar naam op de klok laten plaatsen", zegt ondervoorzitter Rudi De Mets van de Koninklijke Vereniging voor Toren en Beiaard Jef Denyn.

Voor de nieuwe mobiele beiaard is zo'n 200.000 euro nodig. Daarvan is ondertussen al zo'n 45.000 euro ingezameld. "Zelfs in de Verenigde Staten wordt mee naar sponsors gezocht. Als het mekka van de beiaard zijn we het aan onszelf verplicht om dit project tot een goede einde te brengen", vertelt voorzitter Erik Vekemans.

De beiaardliefhebbers zijn al zeker van de steun van heel wat bedrijven en van de stad Mechelen. "Het zou mooi zijn als ook Vlaanderen meedoet", zegt Vekemans nog.

Meer info op www.torenenbeiaard.be.

Bekijk de reportage van Maan TV:Lees ook het artikel in de weekendkrant van Gazet van Mechelen.

SVH

Foto Sven Van Haezendonck
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio