't Kroontje omgetoverd in circusschool (album)

't Kroontje omgetoverd in circusschool (album)

't Kroontje omgetoverd in circusschool (album)

Print
Zandhoven - De gemeentelijke kleuter- en basisschool 't Kroontje in Massenhoven is tijdelijk een circusschool. Een hele week lang oefenden de kinderen samen met de circusartiesten van Picolini in de tent op het speelplein aan de school. Het resultaat is een betoverende voorstelling. Vrijdag gaven ze de première, zaterdag is er nog een tweede voorstelling.

In januari kwam artiest Dennis van circus Picolini, een joviale balkunstenaar van Duitse origine, al eens op bezoek in de school om de oudste kinderen technieken te leren. Zijn vrouw Eefje, een Vlaamse uit Tongerlo, gaf tips over optreden in een piste.

De voorbije maanden werd er duchtig geoefend. Naaimoeders maakten schattige minibumbakostuums voor de jongsten, terwijl de oudere kinderen tijdens de turnles evenwichtsoefeningen deden op ballen en tonnen.

"We hebben sowieso wat circusmateriaal in onze school voorradig. Zes jaar geleden hielden we ook al eens zo'n alternatief circusschoolfeest. De kinderen kijken er echt naar uit", vertelt directrice Chris Janssens. "Vorige week zondag hebben ouders mee de tent helpen rechtzetten. Elke dag van de week hebben we wat geoefend onder leiding van Dennis en zijn vrouw Eefje. Ze hebben ook hun acht maanden oude dochtertje Amélie bij. Donderdag hielden we generale repetitie. De ouderraad maakt het allemaal mee financieel mogelijk."

Bordjesdraaien, acrobatie, diabolo, narren, jongleurs: het resultaat is een magische show van de kinderen afwisselend met Dennis en Eefje. Het leerkrachtenteam zelf waagde zich aan een grappige paardendressuuract. De enige leraar van 't Kroontje - meester Danny - hanteerde de zweep. Eefje bracht ook een nummer met hondjes.

KMA

Foto Joren De Weerdt

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio