Jonathan Borlée rijdt 217 km/h op E40: 600 euro boete

Jonathan Borlée rijdt 217 km/h op E40: 600 euro boete

Jonathan Borlée rijdt 217 km/h op E40: 600 euro boete

Print
Atleet Jonathan Borlée (25) is vrijdag door de Leuvense politierechter veroordeeld voor een zware snelheidsovertreding. Hij werd op 21 oktober 2012 op de E40 in Tienen geflitst met een snelheid van 217 km/uur. Borlée kreeg 900 euro boete, waarvan 300 met uitstel en twee maanden rijverbod, waarvan vijftien dagen met uitstel omwille van zijn blanco strafregister.

Borlée was op de dag van de feiten te gast bij 'Rallye Télévie' van de tv-zender RTL. Hij mocht met enkele gasten achter het stuur kruipen van een BMW M5 en het was ook met die wagen dat hij de snelheidsovertreding beging.

De rechter had maar weinig begrip voor de situatie. "Voor een bekend iemand is het weinig fraai wat hij doet. Hij kan wel hard lopen, maar dat betekent niet dat dit mag. Hij wou blijkbaar een grote prijs halen in een wagen die hem ter beschikking was gesteld."

Het openbaar ministerie vroeg twee maanden rijverbod voor de zware snelheidsovertreding. Zijn advocate betwistte de feiten niet. "De maximumsnelheid werd ruimschoots overschreden, maar zijn gasten bevonden zich in een wagen waarin ze misschien nooit meer gingen zitten. Mijn cliënt liet zich een beetje opjutten om zo snel te rijden", sprak de advocate.

"Hij heeft nu nog een blanco strafblad, maar ik ben ervan overtuigd dat het niet zijn eerste keer was", aldus de politierechter.

Belga
Archieffoto PN

MEEST RECENT