Pas opnieuw zwemmen in 2015?

Pas opnieuw zwemmen in 2015?

Pas opnieuw zwemmen in 2015?

Print
Turnhout - Het zwembad Stadspark zal pas ten vroegste ergens in 2015 weer kunnen open gaan.
Het zwembad is al enkele jaren gesloten wegens grote problemen met de luchtvochtigheid, waterlekken en elektriciteitsproblemen. Vorig jaar werd door het AGB (Autonoom Gemeentebedrijf), de eigenaar van het zwembad, een plan goedgekeurd om het zwembad in een afgeslankte vorm te verbouwen. Het zou de stadskas zo'n 3 miljoen euro kosten.

Nu het stadsbestuur een besparingsoperatie van 50 miljoen euro op zes jaar moet doorvoeren, ligt het hele dossier al een tijdje terug ter discussie. Recent werd op het AGB voorgesteld om volop voor een nieuwe piste te gaan: concurrentie(gerichte)dialoog. Een procedure waarbij de stad in dialoog gaat met alle aannemers of andere geïnteresseerden om tot een oplossing te komen.

Die procedure heeft tot gevolg dat er ten vroegste tegen 2015 zal kunnen gezwommen worden, want als nu wordt gestart met de gesprekken dan kan er in het meest gunstige geval pas plan klaar liggen tegen de zomer van 2014. Pas daarna zouden de werken kunnen starten na het aanvragen van de nodige bouwvergunningen. "We moeten dit wel doen, want als we daarmee bijvoorbeeld een miljoen euro kunnen besparen, dan is dat belangrijk voor de financiële toestand van de stad", aldus burgemeester Erwin Brentjens (N-VA). "Het zal dus vermoedelijk pas 2015 worden. Als we eind 2014 nog zouden willen opengaan, dan zouden de werken nu moeten starten en moet je al hopen dat er geen onverwachte nieuwe gebreken opduiken."

Toon Verheijen
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio