Duizend antikapitalistische manifestanten in Frankfurt

Duizend antikapitalistische manifestanten in Frankfurt

Duizend antikapitalistische manifestanten in Frankfurt

Print
Meer dan duizend mensen zijn vrijdagochtend samengekomen voor de kantoren van de Europese Centrale Bank (ECB) in het Duitse Frankfurt om te protesteren tegen de besparingspolitiek in de eurozone. De antikapitalistische organisatie Blockupy had tot de actie opgeroepen.

Volgens de politie waren de betogers met 1.200 tot 1.500, terwijl Blockupy spreekt van 3.000 deelnemers. Rond de ECB zijn sinds woensdag versperringen opgesteld om te verhinderen dat betogers te dicht zouden komen. De ECB liet in een mededeling verstaan dat de bank "de nodige stappen heeft ondernomen" om te verzekeren dat de ze operationeel kan blijven.

Er worden honderden politieagenten ingezet in het centrum van de stad, die worden bijgestaan door helikopters. Hoeveel manschappen er precies betrokken zijn, wil de politie niet zeggen. De betogers probeerden de versperringen te doorbreken, waarop de politie pepperspray heeft gebruikt.

De betogers protesteren tegen de besparingen en het beheer van de crisis door de Europese Unie. Ook willen ze grote banken blokkeren, in het bijzonder de zetel van Deutsche Bank. Ze zijn er op uit, de werking van de bank te verstoren. Verschillende bedrijven hebben hun personeel al gevraagd van thuis uit te werken.

Zaterdag is op de vijftiende verjaardag van de oprichting van de ECB een betoging gepland in het centrum van Frankfurt. Daar verwachten de organisatoren 20.000 deelnemers.

Foto Photo News

MEEST RECENT