Valdés blijft nog een jaar bij Barcelona

Valdés blijft nog een jaar bij Barcelona

Valdés blijft nog een jaar bij Barcelona

Print
De Spaanse doelman Víctor Valdés dient naar alle waarschijnlijkheid zijn contract bij FC Barcelona uit. Dat zei hij vrijdag op een speciaal bijeengeroepen persconferentie.

Het nieuws komt als een verrassing omdat de 31-jarige Valdés eerder al had aangegeven zijn contract, dat in 2014 afloopt, niet te zullen verlengen. Sinds hij dat bericht de wereld instuurde gonsde het van geruchten over een vertrek deze zomer. Vooral het Franse AS Monaco zou de Catalaan graag in de ploeg willen hebben.

Donderdag nam Eric Abidal afscheid van de Spaanse landskampioen en heel wat fans vreesden dat ze met Valdés een tweede publiekslieveling zouden verliezen. Dat gebeurt dus wellicht niet. "Ik heb veel te danken aan deze club", zei Valdés. "Mijn contract loopt nog een jaar door, maar we zullen de best mogelijke oplossing moeten zoeken."

Víctor Valdés debuteerde in augustus 2002 in het eerste elftal van Blaugrana. Sindsdien stond de international maar liefst 501 keer in het doel van de Catalanen en won hij onder meer zes landstitels en drie Champions Leagues.

Foto EPA

MEER VOETBALNIEUWS