Heistse Pijl met Boonen groter dan ooit

Print

Heistse Pijl met Boonen groter dan ooit

Heist-op-den-Berg - Zaterdag bolt een vedette als Tom Boonen rond in Wiekevorst, Itegem, Hallaar en Heist. Meer dan zeshonderd genodigden zullen het gebeuren volgen vanuit het Tourcafé of het VIP-dorp. De Carrefour Market Heistse Pijl was nog nooit zo groot dan in 2013.
"Onze bedoeling is om elk jaar een beetje te groeien en de organisatie verder op punt te stellen. Daar zijn we al elk jaar in geslaagd. Elk jaar hopen we op een beetje meer. Grote sprongen willen we niet maken, we willen vooral op een kwalitatieve manier groeien. Het einddoel op lange termijn is om een ware klassieker in het wielerlandschap te worden", zegt organisator Jef van den Bosch.

Voor het eerst is het deelnemersveld zo indrukwekkend, met Tom Boonen als exponent en naast hem nog een reeks toppers. Maar ook belangrijk was het strikken van hoofdsponsor Carrefour Market. Een deel van de opbrengst gaat naar Nethedal in Booischot.

Het parcours bleef ongewijzigd. De omloop van 17 kilometer wordt tien keer afgehaspeld. De renners rijden langs Wiekevorst, Itegem, Hallaar en de finish ligt aan de Paul Van Roosbroecklaan in Heist. Ook de berg wordt twee keer aangedaan. De renners worden voorgesteld aan het Hof van Riemen om 13.30u. De aankomst wordt verwacht om 17.30u.

Lees meer in de zaterdagkrant van Gazet van Antwerpen, editie Mechelen.

Bert Provoost

Foto boven: Photo News
Foto 2: Dirk Vertommen

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio