Honden geëlektrocuteerd door grondspot

Drie honden hebben in een park in Kortrijk een elektrische schok gekregen van een grondspot. Een van de dieren, een Duitse herdershond, heeft de elektrocutie woensdag niet overleefd. Water dat in de grondlampen is gesijpeld, lijkt de oorzaak te zijn.

evrolix

Na een eerder voorval, waar een hond gewond geraakte na elektrocutie, onderzocht netbeheerder Eandis de grondspots. "Uit veiligheidsoverwegingen werd de lichtinstallatie meteen buiten dienst gesteld", zegt woordvoerder Simon Van Wymeersch. "Maar woensdag hebben onze mensen, op zoek naar het precieze defect, de lampen opnieuw onder stroom gezet. Net toen, op een ongelukkig moment, kwam die hond langs."

Die hond was sinds twee maanden het huisdier van Dominique Vandersteene (40). Hij getuigt in Het Laatste Nieuws: "Mijn hond kreeg een enorme schok. Het bloed liep uit haar bek. Ik heb nog een dierenarts gebeld, maar vergeefs." Vandersteene is bijzonder verontwaardigd. "De arbeiders die de grondspots aan het bekijken waren, lachten me gewoon uit: "Nu hebben we tenminste de kortsluiting gevonden."

Ook Marc Lemaitre, infrastructuurschepen in Kortrijk, is niet te spreken over het voorval. "Als je begint aan de herstellingswerken, als je de stroom weer aanzet om de oorzaak van het probleem te zoeken, dan neem je toch voorzorgsmaatregelen. Dat is blijkbaar niet gebeurd. En dat valt niet te vergoelijken. Loopt of kruipt daar een kind langs, dan kan het slecht aflopen," getuigt hij in Het Nieuwsblad.

Archieffoto

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER